Net Boat Talk

Go Back   Net Boat Talk > Boat Talk > Introductions

Introductions Start out on the right foot .... Introduce yourself here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-01-2008, 10:46 PM
mla2ofus mla2ofus is offline
Junior Member
 

Join Date: Aug 2008
Posts: 14
mla2ofus is on a distinguished road
Default hello guys,newby here

I'm a member of doc's other forums and just bought a '98 Landau cruise 24 w/ force 90 HP. Took it out for the first time today and really enjoyed it. I think this will make our fishing more enjoyable.
I have one question about the Force in that if I let idle in forward for 10 -15 minutes, an alarm goes off in the shift control. I checked to be sure it was pumping lots of water and it was. Shut it down and raised lower unit to check water inlets and they were all clear. Lowered it back down and restarted it. Alarm was still going and after a couple of min. it shut off. Did the same thing later w/ it idling in forward. Anyone know what causes this?
TIA,
Mike
Reply With Quote
  #2  
Old 09-02-2008, 07:05 AM
Doc's Avatar
Doc Doc is offline
Liquid Addiction
 

Join Date: Jan 2008
Location: Ohio USA
Posts: 1,671
Doc is on a distinguished road
Default Re: hello guys,newby here

Hey Mike Welcome to Net Boat Talk. I'm glad you came on over.
Congrats on your new boat. I'm sure it will make fishing more enjoyable.
I have a warning alarm on my Baja that goes off when my gear lube fluid is low. I wonder if it might be that type of alarm on yours?
Reply With Quote
  #3  
Old 09-02-2008, 06:09 PM
OhioTC18's Avatar
OhioTC18 OhioTC18 is offline
Super Moderator
 

Join Date: Jan 2008
Location: Central Ohio
Posts: 279
OhioTC18 is on a distinguished road
Default Re: hello guys,newby here

Welcome to NBT Mike
Reply With Quote
  #4  
Old 09-02-2008, 07:11 PM
mla2ofus mla2ofus is offline
Junior Member
 

Join Date: Aug 2008
Posts: 14
mla2ofus is on a distinguished road
Default Re: hello guys,newby here

Quote:
Originally Posted by Doc View Post


I have a warning alarm on my Baja that goes off when my gear lube fluid is low. I wonder if it might be that type of alarm on yours?
Thanks,Doc. I talked to the guy I bought it from this AM He wasn't sure about it either. Since it only does it at idle in forward, I'm wondering if it sets off the high temp alarm because the engine is working slightly w/ minimal water flow. That's the only time it goes off. It has a new lower unit complete w/ water pump so I'm sure the pump is OK.
Thanks for the welcome guys and I'll be in here regularly.
Mike
Reply With Quote
  #5  
Old 09-02-2008, 08:12 PM
waybomb's Avatar
waybomb waybomb is offline
I'd rather be blown
 

Join Date: Jan 2008
Location: Michigan and Wisconsin
Posts: 401
waybomb is on a distinguished road
Default Re: hello guys,newby here

Welcome!
__________________
Thanks,
Fred
Warming the globe, 24 cylinders at a time.
1988 US1 Cougar 46', Kevlar, 3 750hp 572s
http://s4.photobucket.com/albums/y145/waybomb/
1969 Glaspar Avalon
1964 17' Barron flatbottom
I'd rather be burning fuel at an alarming rate in Plain Vanilla!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump







All times are GMT -4. The time now is 06:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.